EMMA ELISABETH

Värsta jag har varit med om
Ända sedan jag var liten har jag haft olika hälsoproblem och det var när jag var barn som det var värst. Jag var ofta hemma från skolan pågrund förkylning t.ex och det slutade med att jag fick gå om ett år. Jag kunde liksom vara sjuk i en-två veckor och nästa månad var det dax igen. Det har varit allt från utslag till problem med blindtarmen. Nu när jag är vuxen har sjukdomar och allt sånt minskat. Jag är inte lika mycket sjuk längre och det jobbigast jag har som vuxen är endast kraftiga huvudvärk och i våran släkt har vi mycket migrän och jag misstänker tyvärr att jag kommer att utveckla det i framtiden eftersom när jag har huvudvärk så är de extremt kraftiga. En gång har jag spytt pågrund av kraftig huvudvärk.
 
Tänkte lista på det värsta jag har varit med om när det gäller min hälsa.
 
Blindtarmen Jag var 11 år och hade vaknat mitt i natten och skrikit av smärta i magen på högersidan (samma ålder åkte min sambo in till akuten för diabetes. Komiskt nog. Men två olika år eftersom jag är nästan 1 år äldre än honom). Min pappade skjutsade mig och mamma till akuten. Minns när jag klev ur bilen hur jag jag knappt kunde pågrund av smärtan i magen och fick gå på huk. Läkarna sa att jag på morgonen dagen efter skulle opereras och de satte in någon nål i armvecken på mig och jag fick dropp. Jag var livrädd. Jag menar jag var ett barn som lärarna sa att de skulle öppna upp magen på mig. Vaknade på morgonen (det var en lördag) och de sa att de inte behövde operera på mig för att det hade gått över (jag som var ett barn tyckte det lätt konstigt. Gått över?!), men att jag skulle komma tillbaka om smärtan kom tillbaka och det har den aldrig gjort. Inte än så länge iallafall. Minns hur jag och mamma går till cafét på sjukhuset för att äta frukost för jag var jättehungrig, men tack vare droppen så var jag mätt efter halva smörgåsen.
 
Fotstukningar Jag såg mig som en person som var expert på att stuka mina fötter. Haha. Jag gjorde det mest när jag var yngre, men gjorde det en gång eller två gånger när jag tonåring. Det jag vet är att jag stukade mina fötter fyra gånger. Antingen två gånger på en fot och två gånger på den andra eller tre gånger på en fot och en gång på den andra. Det minns jag inte exakt, det jag minns är att första gången jag stukade foten var min vänster fot och att jag en gång lyckades stuka en fot och efter några veckor stuka den andra. Haha, fråga mig inte hur jag lyckades. En gång stukade jag foten för jag sprang nerför en trappa väldigt snabbt och ramlade mot slutet av den. En kompis jag umgicks med på den tiden sa att det gör väl inte så ont. Kan ju tala om att jag ville skrika på denna människa!
 
Svimningar Har svimmat några gånger, men det värsta var när jag svimmade utomhus när jag stod på en torr lera. Vaknade och hade lera och sår i hela ansiktet, vilket jag hade ett tag. Då kändes det jobbigt att gå till skolan. Jag var 20-21 år då. Jag får vara glad för jag inte ramlade på en hård asfallt eftersom jag ramlade med ansiktet i leran. Hade kunnat gått illa då.
 
Dubbla/snabba hjärtslag Jag har varit med en hel del när det gäller min hälsa, men detta är det absolut värsta jag har varit med om. Detta skedde så tidigt som i September förra året, endast fem månader sedan. Sambon och jag vaknade på morgonen i Habo hos hans/min familj och jag tog tabletter från mmsports som innehöll koffein då vi skulle iväg och träna med hans mamma och syster. Dessa tabletter gör att man blir piggare och orkar träna mer. Jag själv kände att de hjälpte mig när jag tränade och jag svettades mer när jag tog dom. När vi sen ska åka till gymmet får jag en celsius. Ni kan ju bara tänka er vad som komma skall, jag som är ovan vid koffein.
 
När vi hade tränat mådde jag som vanligt dåligt efteråt som jag gör när jag tränar för jag behöver näring i mig och något att äta. Jag åt en proteinpudding och banan och mådde riktigt dåligt. Mer än vanligt efter jag tränat. Vi åkte bil och det kändes som jag skulle svimma där sittandes. Vi stannade vi en godisfabrik, men jag var tvungen att sitta kvar för jag var riktigt yr. När de andra kommer tillbaka försöker sambon stoppa i mig lite choklad för att få upp mitt blodsocker men så dåligt som jag mådde klarade jag inte av att äta. När vi kom hem la jag mig i sängen och lyckades somna till en liten stund, men vaknade sen. Jag skakades, jag mådde illa och var yr. Jag grät av ren panik. Min sambo kom ner med mat till mig, men jag klarade inte av att äta och han ville verkligen att jag skulle få i mig något. Jag ville inte göra honom besviken så jag försökte tvinga i mig innan jag gav upp för det gick inte och jag mådde mer illa.
 
Jag grät och jag grät för det var väldigt läskigt och obehagligt och jag var rädd. Jag förstod aldrig problemet. Det tog flera timmar tills jag fattade. När det var eftermiddag så fattade jag varför jag mådde dåligt och jag hade legat i sängen i flera timmar. Jag gick upp till övervåningen och berättade det för min sambo. Hans kompis hade kommit så de båda var där uppe. Min sambo kom ner hela tiden och tittade till mig och jag hade mobilen så jag kunde nå honom. När jag kom upp på övervåningen och berättade så lyssnade min sambo på mina hjärtslag och likaså hans kompis och de båda hörde att mina hjärtslag slog väldigt snabbt. Jag försökte sova i flera timmar men det gick inte och det var förmodligen pågrund av all koffein. När jag gick upp till sambon och hans kompis så mådde jag bättre och kände mig genast piggare helt plötsligt även fast mitt hjärta slog väldigt snabbt. Vi bestämde för att gå ut på en lugn promenad för att se om hjärtat kunde lugna ner sig. När vi kom tillbaka hem från promenaden så slog mitt hjärta normalt igen.
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress