EMMA ELISABETH

Ledsen
Idag är det en vecka sedan viktnedgången och resultatet visade - 1,6 kg på vågen i morse. Jag måste säga att jag känner mig extremt ledsen. Inte för resultatet såklart, för det är jag nöjd med. Men att inte få äta gott. För vissa är det lätt att strunta med sötsaker, pasta, potatis och bröd, men verkligen inte för mig. Kanske för det inte är deras favorit mat, vilket dessa är för mig såsom pasta, potatis och bröd. Den där friheten att inte "få" äta vad man vill. Som idag t.ex på lunchen i skolan så gick jag till affären och skulle handla något att äta till lunch. Såg en matlåda med god köttgryta och pasta. Jättesugen på det, men fick strunta i det och tog en sallad istället. Den där friheten att få välja det man är sugen på och tycker är godare är något jag saknar. Jag menar ska det vara såhär? Ska man inte handla det man egentligen vill ha? Det är så otroligt mycket med skolan nu också, så därför har uppdatering varit dålig de senaste dagarna. Dålig kombination på allting och så mycket som hänger på mig. Studierna, jobb och viktnedgången. Ibland undrar jag hur mycket en människa klarar av allting.
 
Sötsugen och ont i huvudet
Haft huvudvärk i ett dygn nu. Jag gissar på att det har med den nya kosten att göra. Väldigt lite kolhydrater då jag äter mest grönsaker, rofrukter och kött, samt inga sötsaker. Åt mängder med kolhydrater förut. Klart det blir en omställning för kroppen. Jag är otroligt sötsugen och kroppen får inget socker. Inte konstigt att kroppen reagerar på det. Det slutade med att jag tog två värktabletter i omgångar med timmars mellanrum. Läste man bara fick ta tre tabletter per dygn av dom jag tog, men jag kom fram till att jag tagit 6-8 st. Tänkte inte alls på att kolla hur många man får ta per dygn, utan kollade bara hur många timmar det måste gå mellan varje. Fick världens panik och blev otroligt rädd. Hade ont i huvudet efter det ändå, det brukar annars alltid hjälpa på mig, så förmodligen lär inte värktabletter göra så mycket nytta ändå, speciellt inte om det är abstinens. Blir så automatiskt att man har tabletter när man har ont.
 
Om några timmar åker min älskling som jag skrev häromdagen att jag hade ångest för. Min mamma kommer några timmar efter det och då ska vi åka och handla mat, men även kolla annat också förhoppningsvis. Jag är sugen på en ny matta i vardagsrummet och i hallen
Partner-seperation-ångest
Om det ordet finns eller om man ens kan säga så? På fredag åker älskling till hans föräldrar och syster i Habo över påsken. Jag och min mamma bestämde att hon då kommer på fredag och sover över hos mig över påsken. Just för att hon har fått vara själv de senaste gångerna vid högtider då vi ofta är i Habo då. Inte alls roligt att vara här hemma vid högtider, det händer ingenting här. Men nu kände jag att jag kunde vara hemma över påsk så min mamma slipper vara ensam, men också för att få ha egentid tillsammans.
 
Men jag har ångest för att vara utan Tobias i några dagar. Vi har inte varit utan varandra en enda dag sedan början av vårat förhållande. Jag älskar att vara i hans sällskap och att få se att han finns där. Det räcker att han bara är borta några timmar över dagen så saknar jag honom och längtar tills han kommer hem. Så hur ska jag överleva utan honom i några dagar? Haha. Tur att mammis kommer. Jag hade nog inte klarat det annars, men isåfall hade jag ju åkt till Habo