EMMA ELISABETH

Skaffa barn när det finns risk för diabetes
 "Kommer du våga skaffa barn med Tobias?" är en fråga jag har fått förut. Ni kanske undrar likadant, så jag tar upp det här. Ja, jag vågar det. Tycker det är rätt så självklart. Vi alla har olika sjukdomar/diagnonser i olika släktkretsar. Det kan vara i en släkt där det finns mycket cancer, i en annan släkt kan det vara mycket ADHD eller hjärtfel eller som i min släkt har vi mycket migrän. Om man inte skulle skaffa barn pågrund av en sjukdom så skulle ingen kunna skaffa barn isåfall. Det finns alltid någon sjukdom eller diagnos som finns i en släkt. Man kan inte gå och vara rädd att barnet ska drabbas av både det ena och det andra. Ingen vet varför vissa människor drabbas av diabetes typ 1. Det finns de barn som har fått sjukdomen trots att ingen annan i släkten har, så även om jag hade valt skaffa barn med någon annan så hade jag kunnat få barn med den sjukdomen iallafall och det kan också vara tvärtom att våra barn inte får sjukdomen fast Tobias har det.
 
Hannah

Förstår precis hur du menar, även ett par som är friska från diabetes kan ju få ett barn med diabetes :) intressant fråga dock, hur hade ni gjort om det var garanterat att era barn skulle få en sjukdom som nån av er hade? Behöver inte vara just diabetes utan allmänt.

Svar: Jag hade velat skaffa barn ändå, men känns som det beror lite på vad det är för sjukdom. Det känns lite som ett garanti att våra barn kommer få diabetes tyvärr då så många har det i sambons släkt.
Emma

Tycker att det är märkligt att folk ens fråg

Tycker att det är märkligt att folk ställer frågor på det här viset fortfarande. Min man har haft typ 1 sedan han var sju år gammal. Vi har varit tillsammans i 15 år och fortfarande så frågar folk om barn. Diabetes eller ej, man frågar inte någon om barn hur som helst. Det är ju en ytterst privat angelägenhet. Kan ju vara så att man inte kan. Vissa familjer får cancer, vissa alzheimers, säg mig den släkt som är kärnfrisk?! Så därför förstår jag inte Hannas kommentar riktigt. Finns ju inga garantier för att något barn skulle förbli friskt? Så då borde man fråga alla som annonserat att de tänker bli föräldrar om de verkligen är säkra på det - för tänk om barnet blir sjukt?

Evanessè

Vaddå vågar, varför inte?

Spännade saker ni har framför er, när det väl blir av :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress