EMMA ELISABETH

Chorizo med löksås
Den här maten gjorde vi häromdagen och herregud vad gott det var! Det är det godaste jag har lagat på länge. Jag kan känna lukten av den när jag ser bilden. Tänkte dela med mig utav receptet och det är så otroligt enkelt och inga specifika mått behövs, utan allt är efter smak och tycke. Vi gjorde väldigt mycket mat. Räckte till fyra-fem måltider.
 
 
Börja koka upp pasta
Skär chorizokorven (vi valde den två st paket med röd paprika och cayenne).
Skär en gul lök (vi valde en stor sådan).
Stek korven och löken tills de har fått färg.
Häll i matgrädde (det beror på hur mycket sås du vill ha, vi tog 5 dl)
Häll i en skvätt mjölk.
Häll i två st köttbuljong
Dax att krydda och det gör du med vilka du vill. Vi valde vitpeppar och vitpeppar och lökpulver.
Nu är allting i en enda gryta och det ska du lägga i pastan när den är klar och blanda ihop allting. Färdig!

När det gäller pasta spelar det ingen roll vilken och det fungerar säkert med ris eller potatis till också.
Vi kokade upp för mycket pasta och efter vi hade blandat den med allting annat så blev det lite torr och såsen bestående av matgrädden och mjölken försvann, så nästa gång ska jag koka upp mindre pasta, då man vill ha mer utav korven tillsammans med allt annat och inte att pastan ska ta överhanden
I'll be wearing this with proud

I morgon åker vi till Habo över några dagar och åker hem på måndag. Det blir alltså att spendera påsk med älsklings familj/släkt. Det är faktiskt min favoritgrej att göra, att spendera kvalitétstid med dom. Alla är samlade och man blir behandlad som en av dom oavsett blodsband.
 
Det ska bli skönt att åka iväg i några dagar då de senaste dagarna har känt mörkt och det har med terrordådet i Stockholm att göra. Jag känner obehag i hela kroppen för att bilder sprids på facebook och även andra sidor på 11 åringen som omkom, att jag tyvärr har blivit tvungen att ta paus ifrån facebook. Är aktiv på andra sociala medier såsom snapchat och instagram, men obehaget och rädslan finns hela tiden att den bilden ska dyka upp där också. Vilket gör att jag får en klump i magen varje gång jag ens tar upp nån av dessa, men framförallt mår jag illa av tanken att den bilden sprids. Hur man kan så hjärtlöst ouppfostrat ta bilderna för första början, men också hur man kan sprida bilderna, likaså känner jag avsky för människor som delar vidare, gillar och kommenterar, då bilderna även kan spridas när man gillar och kommenterar. Jag har inte sett bilderna och jag är för känslig för att klara av att se, därför tar jag pausen. Vissa människor klarar inte det helt enkelt att få se såna bilder och hur tänker dessa människor när det gäller flickans anhöriga. Stackars föräldrar framförallt, räcker inte beskedet om att dottern omkom, dom ska behöva se bilderna också? Mamman vet jag har facebook. Som tur är ska facebook nu ta bort bilderna, så jag kommer tillbaka inomkort. 

Men nu vidare till något roligare.. Igår kom min hoodie som jag väntat nästan en månad på. Den är skickad från USA. Den kommer jag bära med stolthet.