EMMA ELISABETH

Chorizo med löksås
Den här maten gjorde vi häromdagen och herregud vad gott det var! Det är det godaste jag har lagat på länge. Jag kan känna lukten av den när jag ser bilden. Tänkte dela med mig utav receptet och det är så otroligt enkelt och inga specifika mått behövs, utan allt är efter smak och tycke. Vi gjorde väldigt mycket mat. Räckte till fyra-fem måltider.
 
 
Börja koka upp pasta
Skär chorizokorven (vi valde den två st paket med röd paprika och cayenne).
Skär en gul lök (vi valde en stor sådan).
Stek korven och löken tills de har fått färg.
Häll i matgrädde (det beror på hur mycket sås du vill ha, vi tog 5 dl)
Häll i en skvätt mjölk.
Häll i två st köttbuljong
Dax att krydda och det gör du med vilka du vill. Vi valde vitpeppar och vitpeppar och lökpulver.
Nu är allting i en enda gryta och det ska du lägga i pastan när den är klar och blanda ihop allting. Färdig!

När det gäller pasta spelar det ingen roll vilken och det fungerar säkert med ris eller potatis till också.
Vi kokade upp för mycket pasta och efter vi hade blandat den med allting annat så blev det lite torr och såsen bestående av matgrädden och mjölken försvann, så nästa gång ska jag koka upp mindre pasta, då man vill ha mer utav korven tillsammans med allt annat och inte att pastan ska ta överhanden